Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Hande Katipoğlu Kimdir
Hande Katipoğlu Ki..

Hande Kâtipoğlu (d. 13 Mart 1982), Türk oyuncu.

Eğitimi
Hande Kâtipoğlu, Bilfen Koleji sonrası Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi‘nde sosyoloji eğitimi aldı. İstanbul’da TÜRVAK Sinema-TV Eğitim Merkezi’ne okudu.

Kariyeri
Avea reklamlarında oynayan Kâtipoğlu, 2004 senesinde Bambaşka Biri adlı programda sunuculuk yaptı. Birkaç Tv dizisinde rol aldıktan sonra 2010 senesinde Yahşi Cazibe dizisindeki canlandırdığı güzel ve aptal sarışın Simge karakteriyle seyircilerin beğenisini kazandı ve tanındı. Daha sonra senaristliğini Gani Müjde‘nın yaptığı, Pis Yedili dizisinde “Nevriye Kaçak” rolüyle ekranlara geldi ve 2013’te yine senaristliğini Gani Müjde‘nin üstlendiği Harem dizisinde “Mürebbiye Bihter” karakterini canlandırdı. Kâtipoğlu, İrfan Kangı ile Her Aşk Biraz Komiktir adlı oyunla kariyerini tiyatro alanında sürdürmektedir.

Özel yaşamı
İş adamı Cenk Seyhun (e. 2010 – b. 2011) ile bir evlilik yaşamış olan Hande Kâtipoğlu, oyunculuk kariyeri yanı sıra sigorta acentesi sahibidir.

Filmografi

  • 2005     Nefes Nefese     Mine
  • 2005    Dolunay              Derya
  • 2006     Deli Dolu           Gülin
  • 2010     Yahşi Cazibe      Simge
  • 2011     Alemin Kıralı     Esra
  • 2012     Pis Yedili       Nevriye Kaçak
  • 2013     Harem           Mürebbiye Bihter
  • 2013     Arkadaşım Max        Şermin
  • 2014     Hayat Sana Güzel
  • 2016     Çakallarla Dans 4     Tavşan Zeynep

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 03/02/2018
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu
  • Görüntülenme: 246

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: